CURĂ DE SLĂBIRE. Dieta Yo-Yo te scapă de 5 kilograme în doar 3 zile

Yoyo slabit, Proteinele, esenţiale pentru dezvoltarea musculaturii

Lactate pentru oase puternice

Cum putem evita efectul yo-yo după dieta de slăbire? Doctorul Mădălina Truică, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice de la clinica Smart Nutrition ne explică în ce constă efectul yo-yo şi cum putem să-l evităm.

slabit la burta

Redactia CSID Câte dintre noi nu ne-am chinuit să slăbim timp de săptămâni sau chiar luni întregi pentru ca apoi să ne îngrăsăm rapid la loc şi să o luăm iar de la capăt în speranţa obţinerii siluetei perfecte? Doctorul Mădălina Truicămedic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice de la clinica Smart Nutrition ne explică în ce constă efectul yo-yo şi cum putem să-l evităm.

Ce este efectul yo-yo? Efectul yo-yo defineste acumularea kilogramelor pierdute in urma unei diete, uneori chiar peste greutatea anterioara inceperii regimului de slabit. Reprezinta un termen medical, a carui definitie este larg cunoscuta chiar si printre persoanele care nu au tinut vreodata o dieta. Cu toate acestea, din discutiile cu pacientii, am realizat ca foarte putini inteleg de ce apare si ce pot face pentru a-l yoyo slabit.

Recomandări 7 alimente care ard mai repede grăsimile Cand apare si cum il putem evita?

farmacia tei apuretin slim

Efectul yo-yo yoyo slabit cel mai frecvent dupa ce ati tinut o dieta in urma careia ati reusit sa slabiti o parte, dupa care, din diverse motive, ati revenit la vechile obiceiuri alimentare, ceea ce a dus la reacumularea kilogramelor pierdute.

Motivele pentru care majoritatea persoanelor revin la vechile yoyo slabit alimentare sunt diverse. Din acest motiv yoyo slabit solutiile pentru combaterea efectului yo-yo difera de la caz la caz.

carmen bruma dieta fulger

Pentru a putea mentine noua greutate este nevoie de schimbari pe termen lung care implica formarea de noi obiceiuri atat in ceea ce priveste alimentatia cat si celelate elemente care intra in definitia unui stil de viatasanatos activitate fizica constanta, somn suficient, management bun al stresului. Desigur, acest lucru necesita, printre altele, mai multa organizare si, implicit mai mult efort in planificarea meselor, procurarea si prepararea alimentelor.

  • Cum putem evita efectul yo-yo după dieta de slăbire?
  • Apa cu lamaie slabit
  • Slăbește cu oana
  • Consumaţi din belşug fructe şi legume Fructele şi legumele furnizeaza organismului vitamine, minerale si fibre si totodata mentine un mediul alcalin in interiorul corpului.
  • Efectul Yo-yo si memoria corpului tau By - September 4, Ce este efectul Yo-yo si de unde ii vine numele?

Un alt motiv pentru aparitia efectului yo-yo poate fi insasi dieta urmata. O dieta foarte yoyo slabit sau una care sa nu tina cont de programul zilnic sau de preferintele alimentare ale pacientului poate fi foarte greu de urmat.

retete salate sanatoase pentru slabit

Mai mult, abandonul acesteia, este insotit de stari emotionale negative precum demotivare, tristete, nemultumire sau vinovatie. Cu aceasta constelatie de emotii negative va fi aproape imposibila gasirea unui echilibru, cel mai probabil scenariu fiind reintoarcerea la vechile obiceiuri alimentare.

ceaiuri care te ajuta sa slabesti rapid

Ce concluzii au reiesit din cercetarile stiintifice? Una dintre strategiile rezultata in urma unui studiu care a analizat datelor a peste de persoane care au slabit minim In felul acesta wobenzym slabeste putem feri de un posibil esec si, implicit, de efectul yo-yo.

  • CURĂ DE SLĂBIRE. Dieta Yo-Yo te scapă de 5 kilograme în doar 3 zile
  • Vreau sa slabesc in talie
  • Dieta de slabit 10 kg intr-o saptamana
  • Pe termen lung înfometarea din diete va avea drept consecinţă creşterea rapidă în greutate, după revenirea la regimul alimentar normal.
  • De ce este așa de dificil să combatem efectul yo-yo?