Metoda laparoscopica

Slabire operatie

Interventii Chirurgia Bariatrica are ca obiectiv scaderea ponderala durabila, cu ameliorarea starii de sanatate, diminuarea sau disparitia comorbiditatilor, cresterea bunastarii si a calitatii vietii pacientilor.

slabire operatie ce trebuie sa faci sa slabesti la picioare

Este considerata cel mai eficient tratament al obezitatii morbide. Tehnicile slabire operatie chirurgie bariatrica influenteaza balanta echilibrului energetic, diminuand considerabil aportul alimentar si determinand organismul sa consume energie din rezervele acumulate. Reducerea depozitelor de energie inseamna diminuarea tesutului adipos, slabire, recapatarea aspectului normal, usurarea semnificativa a functiilor vitale, disparitia sau ameliorarea importanta a maladiilor determinate de obezitate.

slabire operatie dieta pt slabit la burta

Pacientii operati slabesc treptat si ar trebui sa ajunga la o greutatea convenabila in circa luni. Metoda laparoscopica Interventiile chirurgicale se realizeaza pe cale laparoscopica, adica prin minima invazivitate si agresiune asupra tesuturilor implicate, lucru deosebit de important pentru reusita terapeutica finala la pacientii obezi. Beneficiul slabire operatie laparoscopice este major la pacientii obezi, indiferent de patologia pentru care sunt operati.

Cum slabesti dupa operatia de micsorare a stomacului

Dimensiunile inciziilor nu sunt influentate de grosimea peretelui abdominal! Durerea dupa operatia laparoscopica este minima, aceasta fiind in concordanta cu limitarea la maximum posibil a traumatismului parietal. Pacientul se mobilizeaza rapid, se ridica din pat la cateva ore dupa operatie, in cateva zile se intoarce la domiciliu si in saptamani este complet integrat in mediul socio-profesional si familial.

slabire operatie diete de slabit simple si eficiente

Ce pacienti beneficiaza de procedeele bariatrice? Astfel, a fost decisa, dupa o serioasa documentare, extinderea limitei de varsta inainte de 18 si peste 60 de ani.

Cum slabesti dupa operatia de micsorare a stomacului Sambata, 18 Aprilieora Gastric sleeve-ul sau operatia de micsorare a stomacului cum este cunoscuta popular este o interventie care se realizeaza minim-invaziv, laparoscopic, sub anestezie generala.

Cine NU beneficiaza de procedeele bariatrice? Contraindicatiile procedeelor de chirurgie bariatrica sunt reprezentate de: riscuri majore asociate anesteziei generale la respectivii pacienti; graviditate; dependenta de alcool sau droguri; patologie slabire operatie severa; pacienti cu boli grave asociate: neoplazii, TBC, HIV; pacienti cu ulcer gastric sau alta patologie gastrica importanta.

slabire operatie minus capsula de slabit pareri

Pregatirea pre si post-operatorie a chirugiei slabire operatie Pregatirea are loc in 3 pasi: PASUL 1 - consultatia initiala sau seminar de obezitate daca sunt mai multi paciente in care scopul este sa obiectivam starea de boala gradul si distributia obezitatiisa identificam comorbiditatile asociate, consecintele ei socio-profesionale si sa stabilim profilul comportamental alimentar prin intermediul unui chestionar medical tip.

Pacientul va fi informat complet si corect asupra tratamentelor actuale ale obezitatii, iar aceasta brosura este partea a consimtamantului informat al pacientului.

PASUL 2 - este rezervat evaluarii starii de sanatate, in cadrul unei echipe medicale multidisciplinare dupa urmatorul protocol, cu scopul cuantificarii riscului anestezico-chirurgical: cu o zi inaintea programarii la evaluarea medicala pacientul va avea un regim alimentar predominant lichidian,fiind recomandata evitarea abuzurilor alimentare sau consumul de slabire operatie.

Se recomanda ca intre pasii 2 si 3 sa nu existe un interval mai mare de 6 saptamani.

slabire operatie c dieta blanda

Scopul acestui material este de a va oferi informatii care va pot ajuta sa intelegeti ca obezitatea este o problema de sanatate publica, sa vedeti slabire operatie sunteti un candidat pentru chirurgia bariatrica si in final sa decideti daca chirurgia obezitatii este cea mai buna optiune pentru dumneavoastra. Echipa Medicala.