Mănânci grăsimi și slăbești, cu dieta ketogenică

Regimul keto, Mănânci grăsimi și slăbești, cu dieta ketogenică

Dieta Keto – cum funcționează și ce alimente sunt permise în dieta Ketogenică

Timp estimat de citire: 2 minute, 34 secunde Dieta Keto face regimul keto din categoria dietelor care restrictioneaza consumul de carbohidrati, asa ca dieta Atkins sau Regimul keto low carb, high fat — dieta saraca in carbohidrati, bogata in grasimi. Diferenta majora fata de acestea din urma este ca alimentatia in cazul dietei Keto se bazeaza mai degraba pe grasimi, si nu pe proteine.

Da, ai citit bine, pe grasimi! Insa nu pe orice tip de grasimi, ci pe unele de calitate.

regimul keto masaj burta slabit

Si asta pentru a induce starea de cetoza. Ce este cetoza?

Mănânci grăsimi și slăbești, cu dieta ketogenică

Reprezinta un fenomen natural care apare atunci cand organismul, in lipsa glucozei, recurge la depozitele de lipide pentru a sustine functiile vitale. Practic, grasimea este defalcata in energie si un tip de produse moleculare numite cetone sau corpi cetonici — de aici si denumirea de cetoza.

regimul keto produse snep pt slabit pareri

Altfel spus, atunci cand urmezi dieta ketogenica. Cum functioneaza In conditiile unui aport insuficient de carbohidrati, scade drastic nivelul zaharului in sange.

Ce mananc eu intr-o zi - Dieta KETOGENICA

Pentru a regla situatia, intra in joc glucagonul, cel de-al doilea hormon pancreatic, dupa insulina, care insa are efect hiperglicemiant. Mai exact, acesta are rolul de a converti glicogenul stocat in ficat intr-o forma usor de utilizat — glucoza.

regimul keto retete pt dieta fix la fix

Mare atentie! Pentru a ajunge la cetoza, este esential ca nivelul insulinei in sange sa fie foarte mic.

Dieta Keto: meniu pentru 5 zile

Cu cat acesta va fi mai scazut, cu atat numarul de corpi cetonici va fi mai mare. In acest sens, este important de retinut ca nu e suficient sa eviti sursele de carbohidrati painea, dulciurile, cartofii etc.

O cantitate mare de proteine poate ridica nivelul insulinei si compromite efectul dietei.

regimul keto cat slabesti cu seminte de in

Regimul keto mai repede poti declansa starea de cetoza abtinandu-te complet de la mancare o perioada mai lunga de timp. In mod evident, nu poti face acest lucru la nesfarsit si aici intra in scena atat de populara dieta Keto.