Meniu de navigare

Ketorol pastile

Denumire comună internaţională: Ketorolacum tromethamin Alte denumiri comerciale: Ketanov Ce este şi pentru ce afecţiuni se utilizează?

Ce este Ketorol si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ketorol este un medicament din clasa antiinflamatoarelor si antireumaticelor nesteroidiene, indicat in tratamentul de scurta durata al durerilor acute de intensitate moderata pana la severa. Acest medicament este indicat la adulti, varstnici, copii si adolescenti cu varsta peste 16 ani. Mod de administrare Utilizati intotdeauna Ketorol exact cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul, daca nu sunteti ketorol pastile. Ketorol se administreaza oral cu o cantitate suficienta de lichid Medicul dumneavoastra va va explica cat Ketorol veti utiliza si pentru cat timp.

Ketorol este un antiinflamator nesteroidian indicat în ameliora­rea durerii acute, moderate sau severe. Poate fi utilizat în durerea severă în asociere cu morfina sau meperidina pentru un efect analgezic mai puternic.

Tratamentul cu Ketorol trebuie să fie de scurtă durată: nu mai mult de 5 zile pentru adulţi şi o singură doză pentru copii.

ketorol pastile

Important de ştiut Ketorol poate determina reacţii adverse severe, inclusiv ulcer şi hemoragie internă. Nu luaţi niciodată medicamentul mai mult de 5 zile consecutive.

ketorol pastile

Administrarea corectă Administraţi comprimatele pe cale orală de ori pe zi sau conform prescripţiei, preferabil la intervale egale de timp.

Ketorol acţionează mai rapid dacă se administrează pe stoma­cul gol, dar se acceptă şi asocierea lui cu antiacide în cazul apari­ţiei durerilor de stomac.

Ketorolac - Wikipedia

Luaţi medicamentul împreună ketorol pastile un pahar mare de apă. Evitaţi culcarea pe spate minim 20 minute după ce aţi luat medi­camentul, pentru a nu irita mucoasa esofagului. Urmaţi întocmai prescripţia şi solicitaţi lămuriri suplimentare medicului sau farmacistului dacă aveţi neclarităţi. Dacă săriţi o doză şi luaţi Ketorol conform unei scheme regula­te, luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi.

ketorol pastile

Totuşi, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză săriţi peste doza uitată şi reveniţi la programul normal de administrare. Nu luaţi două doze odată. Cum păstrăm medicamentul In ambalajul original, bine închis şi ferit de acţiunea copiilor.

ketorol pastile

Păstraţi medicamentul la temperatura came­rei ferit de căldură şi umezeală excesivă. Aruncaţi comprimatele sau fiolele expirate sau de care nu mai aveţi nevoie.

Ce efecte adverse pot apare?

Write a review

In cazul apariţiei următoarelor efecte adverse mai puţin severe continuaţi administrarea medicamentului dar consultaţi medicul imediat ce va fi posibil: greaţă, vărsături, diaree, constipaţie, du­reri de stomac, gură uscată, modificări ale gustului, ameţeli, som­nolenţă, dureri de cap. Când nu se administrează?

Ketorol dt tablet - ketorol dt - ketorolac tablet for toothache - ketorol dt uses, dosage

Nu se administrează în caz de alergie cunoscută la substanţa activă, istoric cu reacţii alergice ex. Se recomandă administrarea cu prudenţă la persoanele cu boli de ficat sau rinichi deoarece poate provoca la unele persoane inflamaţia ficatului şi probleme renale. Luaţi ketorol pastile exact cum v-a fost prescris de medic pen­tru a obţine maximul de beneficii. Ca să nu omiteţi doze încercaţi să ketorol pastile medicamentul în fiecare zi la aceleaşi ore.

ketorol pastile

Nu administraţi doze mai mari sau pe durată mai lungă decât v-a fost recomandat. Ketorol ketorol pastile favoriza retenţia de lichide în organism de aceea se recomandă precauţie în administrare la persoanele cu boli de inimă sau hipertensiune arterială.

Prospect Ketorol 10 mg, comprimate filmate Substanța activă: ketorolacum tromethamin Producator: Dr.

Medicamentul poate prelungi timpii de sângerare. Dacă sunteţi în tratament cu anticoagulante, monitorizaţi mai atent testele de coagulare a sângelui şi eventual ajustaţi dozele de Trombostop sau Sintrom. Tratamentul poate da ameţeli, dureri de cap şi chiar pierderi ale conştienţei, de aceea evitaţi şofatul, manipularea utilajelor cu risc sau activităţile ce implică atenţie sporită până la epuizarea aces­tor efecte.

Informatii prospect Ketorol, comprimate

De asemenea evitaţi consumul de alcool sau folosirea de medicamente ce v-ar putea accentua ameţelile sau somnolen­ţa, exerciţiile fizice solicitante, mediile cu temperatură ridicată, fe­bra, deshidratarea, diareea sau vărsăturile severe. Pentru a preve­ni ameţelile, aşezaţi-vă sau ridicaţi-vă încet, mai ales dimineaţa.

  1. KETOROL, Comprimate - prospect actualizat | nordvesttermalpark.ro
  2. Adresa de e-mail a destinatarului X Cpr.
  3. KETOROL comprimate prospect pret compensat – Medicamente Compensate

Informaţi medicul că sunteţi în tratament cu acest medicament înainte de a primi orice tratament medical, chirurgical sau stoma­tologic.