Te-ar putea interesa si:

Diete hiposodica. Dieta hiposodata - Slab sau Gras

Tartalom

  Corpul are nevoie de 4, 5 g de sare pe zi, asa nu trebuie sa privim dintr-un punct de vedere negativ sarea din mancare; sodiul ajuta la echilibrul fluidelor din organism, tine in fraie tensiunea sangelui si fluiditatea din corp.

  Dar prea mult sodiu duce la cresterea tensiunii arteriale si la retentia de lichide, fapt ce duce la sindromul picioarelor diete hiposodica a talpilor umflate.

  diete hiposodica

  Cand vine vorba despre limitarea sarii din mancare, nu trebuie sa depasim mg de sodiu pe zi. Dieta hiposodata — ce mancam si ce nu mai mancam: 1.

  diete hiposodica

  Categoria alimentelor cu proteine: carnuri, peste, legume, oua, nuci Alimente cu un continut ridicat de sodiu: — orice carne inclusiv de pui sau peste care este afumata, sarata, conservata precum sunca, mezeluri, salamuri, carnati, crenvursti, sardine, caviar, ansoa. Alimente cu un continut scazut de sodiu: — carne de miel, porc, vita, pui proaspata sau congelata — peste proaspat sau congelat; — boabe fasole si mazare uscata; — peste conservat cu diete hiposodica continut scazut de sodiu; — peste in conserva de ulei; — unt de arahide cu un continut scazut de sodiu.

  Lactatele Diete hiposodica cu un continut ridicat de sodiu: — unt.

  diete hiposodica