Ce trebuie să știi despre dieta GAPS

Dieta gaps.

Ce presupune dieta GAPS?

Origini Views 0 Dieta gaps Dieta Gaps: tratament al sistemului digestiv GAPS sau în traducere sindromul digestiv şi problemele psihologice este un protocol nutriţional creat de către dr.

Natasha Campbell şi are la bază teoria că multe din problemele de sănătate condiţii inflamatorii ale sistemului digestiv, boli autoimune, boli neurologice au o cauză comună: dezechilibrul florei microbiene din aparatul digestiv.

dieta gaps pastile garcinia cambogia

Deja aproape că a devenit un clişeu să spunem că stilul de viaţă actual şi ultimele cuceriri ale chimiei alimentare ne pun în pericol sănătatea şi flora intestinală, care odată afectată conduce întregul organism către boală.

Natasha Cambell merge dieta gaps departe de atât şi, pe baza cercetărilor sale şi a experienţei cu propriul copil, încadrează autismul, dispraxia, dislexia, ADD, ADHD, schizofrenia şi depresia sau anxietatea în boli a căror cauză se află în problemele sistemului digestiv.

Protocolul creat de la Natasha Campbell porneşte de la ideea că întreaga flora intestinală are o dieta gaps foarte organizată şi este alcătuită din colonii dieta gaps bacterii cu roluri şi funcţii foarte bine definite.

dieta gaps pastile keto diet mod de administrare

Când această ierarhie naturală de bacterii se schimbă, hrana nu mai este digerată corect şi astfel, nu mai este asimilată corespunzător şi apar mai multe dieta gaps atât digestive cât şi de altă natură.

Bacteriile din segmentele ulterioare ale tractului digestiv transformă mâncare nedigerată corespunzător prin procese nefireşti, generând toxine ce sunt absorbite în fluxul sanguin cu efecte foarte imprevizibile în întreg corpul.

dieta gaps low carb retete

Creierul se congestionează dieta gaps aceste toxine şi nu mai capaciatea de a procesa corect informaţii senzoriale. Aşa explică Natasha Campbell motivul pentru care unii copii nu reuşesc să învețe, să asimilieze cunoştienţe și să dezvolte abilități.

Desigur există şi situaţii în care nivelurile de toxicitate sunt mici, şi atunci creierul procesează informaţia senzorială foarte repede, ceea ce duce la simptome de hiperactivitate sau dislexie.

Dieta GAPS luptă împotriva problemelor digestive

Dieta GAPS Este în fapt un plan de vindecare destinat să dureze în medie doi ani, în funcţie de cum reacţionează fiecare organism în parte.

Se desfăşoară în 7 etape şi presupune excluderea zahărului şi amidonului.

Dieta GAPS este una destul de dificil de urmat. Este restrictivă și poate dura până la 2 ani. Aceasta implică eliminarea din alimentație dieta gaps cerealelor și zahărului, a produselor din soia, a lactatelor pasteurizate, a legumelor cu amidon și a tuturor alimentelor procesate. Ca multe alte regimuri alimentare, și dieta GAPS este organizată în etape.

Sunt interzise: cartofii, orezul, pastele, pâinea, grâul, făină. Fără aceste bactecterii benefice ce trăiesc la nivelul epiteliul intestinal nu există vindecare. Permite apă numai la temperatura camerei — întrucât corpul consumă mai puţină energie pentru a o digera, probiotice şi o hrană limitată la consumul de supe numai din oase şi apoi supă de oase cu legume.

dieta gaps cura de slabire rapida 10 kg intr-o saptamana

În această etapă, substanţele nutritive le consumăm pentru epiteliul intestinal de aceea avem nevoie de vitamine, minerale, grăsimi, gelatină, aminoacizi şi glucozamine. Treptat se adaugă ouă, zeamă de varză şi lactate acidifiate natural: zer, smântână, chefir, iaurt.

Nu mai consuma alimente care interferează cu digestia și apoi reintroduce-le treptat Puncte tari Puncte slabe Lung și greu de urmărit, multe produse de origine animală GAPS este acronimul pentru Sindromul intestinal și psihologic sindrom enteropsihologic în franceză. Pentru susținătorii sindromului GAP, tulburările de comportament și alergiile sunt cauzate de tulburări digestive sau, cu alte cuvinte: condiții de sănătate intestinală sănătate mentală.

Toate legumele se consumă fierte sau înăbuşite în unt ghee sau grăsime animală şi numai spre final dieta gaps pot consuma în stare crudă. Carnea şi peştele sunt introduse treptat în dieta, la început sub formă de tocane de legume şi carne şi apoi fiartă şi abia spre final gătită grill.

Entrevista #5: Antibióticos y Vacunación

Dieta completă trebuie urmată doi ani, timp în care organismul trece prin transformări şi înveţi să îţi asculţi corpul, văzând cum reacţionează la fiecare mâncare. Aceste cunoştinţe sunt unice şi valoroase pentru toată viaţa.

  • Cea mai eficienta metoda de slabit rapid
  • Dieta x diabetici
  • Dieta de introducere poate fi foarte copleșitoare pentru pacienți, părinți și copii care sunt obișnuiți cu o alimentație tradițională occidentală.

Odata ce sistemul digestiv începe să funcţioneze normal, se pot introduce treptat toate alimentele, pornind de la carofii noi şi cerealele fără gluten.

Natasha Campbell-McBride este originară din Rusia, unde și-a făcut studiile medicale.

dieta gaps ceai veroslim pret

A lucrat ca neurolog și neurochirurg câțiva ani. În urmă cu mai bine de 20 de ani s-a mutat în Marea Britanie, unde acum are propria clinică în Cambridge.

dieta gaps dieta japoneza

În momentul în care a devenit mamă, iar fiul său a fost diagnosticat cu autism, a realizat că profesia sa nu are răspunsuri pentru afecțiunea fiului și a început să studieze nutriția. Cu foarte multă determinare, Dr. Campbell-McBride a reușit să îl recupereze pe fiul. Experiența cu fiul său dieta gaps pune în practică în prezent, în clinica sa din Cambridge, unde tratează copii și adulți cu autism, tulburări neurologice, digestive și imunitare.