Dieta low-FODMAP | Alimentatie | Lifestyle si sfaturi

Dieta f.o.d.m.a.p, Ce înseamnă FODMAP?

Tartalom

  Detalii Dieta low-FODMAP Ultima modă în materie de tratament a tulburărilor funcționale gastrointestinale sindromul de intestin iritabil este dieta low-FODMAP fermentable oligosaccharides disaccharides, monosaccharides, and polyolsadică o dietă săracă în oligozaharide și polioli.

  dieta f.o.d.m.a.p alergatul te slabeste

  Carbohidrații de tip FODMAP din dietă sunt reprezentați de: fructoză fructe, miere, sucuri, agave lactoză produse lactate fructani grâu, usturoi, ceapă, varză galactani fasole, linte, soia polioli îndulcitori care conțin sorbitol, manitol, xilitol, maltitol, unele fructe — avocado, cireșe, nectarine, dieta f.o.d.m.a.p, caise, pere, prune, pepene, mango, papaya Constituenții FODMAP sunt osmotic-activi atrag apa în lumenul intestinal, scăzând consistența scaunului și dieta f.o.d.m.a.p fi fermentați sub acțiunea bacteriilor din tractul digestiv atunci când sunt consumați în exces sau la cei cu sensibilitate crescută ducând la simptome precum balonare, flatulență, crampe sau diaree.

  Pentru a evalua toleranța la compușii FODMAP, se recomandă eliminarea lor din dietă pentru săptămâni după unii autori săptămâniurmată de reintroducerea treptată pentru depistarea pragului și a alimentelor la care reapare simptomatologia.

  dieta f.o.d.m.a.p kangoo slabeste

  În timpul celei de-a doua etape de provocare pacientul va reintroduce dieta f.o.d.m.a.p rând câte un grup de alimente ex. Această fază trebuie individualizată și se recomandă a fi urmată sub supravegherea unui nutriționist.

  dieta f.o.d.m.a.p de slabit repede

  Dieta low-FODMAP este indicată la pacienții cu sindrom de intestin iritabil, dar este studiată și pentru alte boli digestive boli inflamatorii intestinale, boala celiacă. Topics in Clinical Nutrition ; 29 4 Full-text article.

  dieta f.o.d.m.a.p diete de slabit rapide 10 kg