Despre enterocolita – cauze, tratament, regim alimentar

Dieta enterocolita, Ce este enterocolita?

Author: Sorina Severin comentarii În sezonul cald, numărul cazurilor de enterocolită este în creştere, deoarece alimentele se alterează repede din cauza temperaturilor ridicate.

  1. Medic specialist Epidemiologie Medic specialist Medicina generala Enterocolita este o afectiune a tractului digestiv determinata de infectii diverse, cu bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti.
  2. Alimente permise și alimente interzise în caz de enterocolită Share Rl online 0 comentarii Actualizat:
  3. Regim alimentar in enterocolita acuta – diaree – nordvesttermalpark.ro – Portal Medical
  4. Enterocolita la bebelusi – alimentatie si tratament | nordvesttermalpark.ro
  5. Enterocolita – despre cauze, tratament si regimul alimentar
  6. Pierderea in greutate cancer
  7. Regimul corect în enterocolită
  8. Enterocolita: cauze, simptome, tipuri si tratament | nordvesttermalpark.ro

Cei mai afectaţi sunt copiii, deoarece sistemul lor digestiv este mai sensibil, dar şi adulţii sunt predispuşi. Apare în urma infecţiei cu bacterii, virusuri, ciuperci sau paraziţi şi se poate transmite de la o persoană la alta.

Se manifestă prin diaree, stare de vomă, crampe abdominale, febră, dureri musculare şi stare generală de rău. Boala apare în urma preparării termice necorespunzătoare a alimentelor sau a consumului de apă contaminată.

cum a slabit anda adam idealica pentru slabit pareri

Din cauza episoadelor de vomă şi de diaree se poate ajunge la deshidratare, care duce la dezechilibre hidro-electrolitice. În cazul sugarilor, a bătrânilor sau a persoanelor care suferă de boli cronice, aceste dezechilibre sunt periculoase, deoarece pot pune viaţa în pericol.

Hidratarea, esenţială Principalul dieta enterocolita în prima zi este deshidratarea.

dieta fulger carmen bruma rezultate program de slabire intensiv

De aceea, este recomandată hidratarea organismului. Se poate bea ceai de mentă neîndulcit, apă minerală sau plată şi suc de morcovi proaspăt stors.

Astfel se corectează pierderea de lichide şi de electroliţi.

reteta de slabit cu telina si lamaie choco lite emag

În plus, în lichidele consumate se pot adăuga săruri speciale, disponibile în farmacii. Băuturile se consumă cu înghiţituri mici, la intervale de 10 minute.

Enterocolita acuta

Info În cazul enterocolitei provocate de virusuri este contraindicat tratamentul cu antibiotic. Alimente cât mai uşor digerabile A doua zi, când episoade de vomă au încetat, se pot introduce alimentele solide, dar care să nu suprasolicite stomacul.

salate retete de slabit sport pentru slabit acasa

Sunt dieta enterocolita supele de legume, orez fiert simplu, brânză proaspătă de vaci, măr dieta enterocolita, banană, pâine prăjită şi carne fiartă sau la grătar.

Sunt interzise alimentele greu de digerat, cum sunt prăjelile, dulciurile, fructele şi legumele crude, supele cu carne, brânzeturile grase, sucurile din fructe şi lactatele. Revenirea la regimul normal În a treia dieta enterocolita a patra zi, meniul poate fi diversificat cu paste făinoase cu brânză la cuptor.

Regimul corect în enterocolită

De abia la zile după dispariţia tuturor simptomelor se poate reveni la regimul alimentar normal, format din fructe, legume, lactate şi supe ori ciorbe de carne. Metode de prevenţie · Spălarea mâinilor cu apă şi săpun după fiecare utilizare a toaletei.

pastile de slabit keto diet dieta de slabit montignac

Caseta specialistului Dr. Theodor Voiosu, medic specialist gastroenterologie, Medicover, Bucureşti Meniul copiilor trebuie ales cu mai mare prudenţă decât al adulţilor, dar principiile sunt practic similare. Dieta enterocolita importantă prevenirea deshidratării copiilor aport corespunzător de apă şi săruri, eventual chiar soluţii dedicate de rehidratare. Cel mai important aspect este că, de obicei, nu trebuie întreruptă alimentaţia inclusiv alăptatulchiar dacă aparent diareea persistă.

metode de slabit usor picaturi idealica farmacia tei

Citește și