Terapia prin dieta ayurvedică | Doza de bine

Dieta ayurvedica

Share Dieta ayurvedică, inspirată de terapia indiană cu acelaşi nume, este concentrată asupra stării generale de bine a fiinţei umane în relaţie cu mediul pentru atingerea echilibrului, permite consumul de alimente fără a se axa pe cantitate şi diversitate, atât timp cât dieta ayurvedica asigurate suficiente calorii, şi pune accent pe calitatea meselor şi mişcare, explică nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

slabesti 1 kg pe zi

Ea aminteşte că programele ayurvedice, în fapt o serie de terapii, presupun exerciţii fizice şi de respiraţie, o alimentaţie care respectă principii dieta ayurvedica, detoxifiere sau purificare şi meditaţie.

Din aceste motive, adaugă specialistul, dieta ayurvedică, bazată pe aceste principii, dieta ayurvedica tot mai multă popularitate în lumea occidentală, fiind preferată de cei care caută metode de îngrijire a sănătăţii dieta ayurvedica şi orientate spre starea generală de bine a fiinţei umane.

slabeste cu rina retete dieta rina

Spre exemplu, culorile alimentelor nu semnifică numai că acestea arată bine, ci faptul că elementele nutritive prezintă culori diferite. Cu cât este mai intensă o anumită culoare a unui aliment, cu atât conţinutul în anumiţi nutrienţi este mai mare.

Nutriţia ayurvedică, adaugă ea, identifică şase gusturi: dulce, acru, sărat, amar, iute şi astringent, care sunt de fapt forme cuantificabile ale anumitor energii existente în materia vie.

Alimentazione Ayurvedica e dieta Ayurveda

Există şi anumite tipuri constituţionale şi se presupune că fiecare individ poate fi încadrat preponderent într-unul din ele: Vata, Pitta sau Kapha, având trăsături individuale unice şi o anumită predominantă a energiilor subtile, arată nutriţionistul. Se recomandă astfel o rutină orară zilnică a meselor, urmate imediat de de paşi făcuţi fără întrerupere.

Prin urmare, ideea de bază este să consumăm cât mai multe alimente proaspete sau gătite dietetic înainte de masă sau măcar în ziua în care dieta ayurvedica consumă, la o temperatură plăcută — nici fierbinţi, nici foarte reci - fără a fi antrenaţi şi în alte activităţi — condus maşina, urmărit ştiri, conversaţii contradictorii etc.

catena raftul de slabit produse

Printre alimentele interzise se numără: carnea cu conţinut crescut în grăsimi, iaurturile, brânzeturile, concentrat de legume, muştar, murături, sare, dressing de salată, condimente picante, oţet, margarină. Text: Agerpres, Foto: ayurang.

dieta slabit 15 kg